Пастрома з яловичини в маринаді
Пастрома з яловичини – це хороша альтернатива звичайної ковбасі. Її готують з ніжного м’ясного філе з різними приправами.
Складові:
• 1,5 кг яловичини TM Organic Meat
Маринад:
• 1,4 літра води
• 125 г солі
• 100 г цукру
• 40 г меду
• 50 г коричневого цукру
• 10 г насіння коріандру
• 2 зубчики часнику
• 10 г насіння гірчиці
• 10 г перцю горошком
• 2 гвоздики
• щіпка меленого імбиру
• щіпка мускатного горіха
• 2 лаврових листки
• 1 палички кориці
• гострий перець за бажанням
Панірування:
• 15 г меленого чорного перцю
• 30 г копченої паприки в пластівцях
• 20 г коріандру меленого
1. З’єднати всі інгредієнти для маринаду, довести до кипіння, зняти з вогню і повністю остудити.
2. М’ясо покласти в глибоку ємність і залити маринадом.
3. Щоб м’ясо не спливало, треба чимось придавити його. Ємність з м’ясом накрити кришкою і прибрати в холодильник на дві доби (48 годин).
4. По закінченню двох діб, яловичину витягти з маринаду, обсушити паперовим рушником і поставити в заздалегідь розігріту до 60 градусів духовку на 11 годин (можна і більше, час залежить від величини шматка м’яса).
5. Для панірування змішати всі інгредієнти. Готове м’ясо обваляти в паніровці і запекти в духовці при температурі 180 градусів хвилин десять.
6. Готову пастрому остудити, загорнути у фольгу і прибрати в холодильник до подачі. Смачного!