Ознаки доброякісного м’яса
Основний критерій при покупці м’яса – ступінь його свіжості.
Доброякісне охолоджене м’ясо повинне мати:
– характерний колір(яловичина – червона, свинина – біло-рожева);
– приємний запах, без сторонніх відтінків (найкраще проткнути м’ясо розпеченим ножем, тоді ви зможете переконатися, що усередині ще не почався процес розкладання);
– жир білого або кремового кольору (яловичий – твердий, не мажеться, а кришиться, свинячий – м’який з рожевуватим відтінком);
– щільну консистенцію (при натисненні ямка швидко вирівнюється);
– тонку скоринку зверху блідо-рожевого або блідо-червоного кольору.
Після вторинного заморожування м’ясо по якості набагато гірше. Забарвлення його стає вишнево-червоним.
Треба пам’ятати, що при розтаванні мороженого м’яса не можна його занурювати в теплу воду, інакше втратяться всі водорозчинні солі й вітаміни. Взагалі, морожене м’ясо завжди гірше за свіже, а тим більше двічі заморожене.