Ознаки доброякісного м’яса

Ознаки доброякісного м’яса

Основний критерій при покупці м’яса – ступінь його свіжості.

Доброякісне охолоджене м’ясо повинне мати:

 – характерний колір(яловичина – червона, свинина – біло-рожева);

 – приємний запах, без сторонніх відтінків (найкраще проткнути м’ясо розпеченим ножем, тоді ви зможете переконатися, що усередині ще не почався процес розкладання);

 – жир білого або кремового кольору (яловичий – твердий, не мажеться, а кришиться, свинячий – м’який з рожевуватим відтінком);

 – щільну консистенцію (при натисненні ямка швидко вирівнюється);

 – тонку скоринку зверху блідо-рожевого або блідо-червоного кольору.

Після вторинного заморожування м’ясо по якості набагато гірше. Забарвлення його стає вишнево-червоним.

Треба пам’ятати, що при розтаванні мороженого м’яса не можна його занурювати в теплу воду, інакше втратяться всі водорозчинні солі й вітаміни. Взагалі, морожене м’ясо завжди гірше за свіже, а тим більше двічі заморожене.